Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Makaroner

5.0 

dl

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Squash

2.0 

styck

Bacon

3.0 

skivor

Tomatsoppa konserv

1.0 

burk

Creme fraiche

1.0 

dl

Hårdost lagrad, riven

4.0 

dl

Olivolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bröd t.ex. baguette

1.0 

styck

Blandsallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om makaroner >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3725 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 504 gram)

Ingredienser

Visa:

Makaroner 5.0 dl 24%

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 17%

Gul lök 1.0 styck 1%

Morot 1.0 styck 1%

Squash 2.0 styck 3%

Bacon 3.0 skivor 5%

Tomatsoppa konserv 1.0 burk 5%

Creme fraiche 1.0 dl 9%

Hårdost lagrad, riven 4.0 dl 17%

Olivolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bröd t.ex. baguette 1.0 styck 18%

Blandsallat 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om makaroner > Äts ej

Om pasta > %

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka makaroner enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag.
  2. Ansa och tärna lök, morot och squash. Riv ost och skär bacon i strimlor. Putsa kyckling fritt från fett och hinnor. Tärna filéerna.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Hetta upp olja i en stekkastrull eller gryta. Bryn kyckling hastigt i matfett i panna på hög värme. Lägg på hushållspapper.
  5. Sänk värmen. Lägg lök, morot och bacon i kastrullen. Stek på medelvärme ca 7 minuter.
  6. Tillsätt squash och tomatsoppa. Koka upp. Låt sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Ta av kastrullen.
  7. Tillsätt pasta, kyckling och crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Häll allt i en gratängform och strö över ost. Grädda cirka 20 minuter, tills gratängen fått färg.

Kockens kommentar

Makaroner är klassisk mat på i mitten av 1900-talet när "pasta" var detsamma som makaroner och spagetti i Sverige. Läs mer > Om makaroner.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling