Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 2166

GBR (GI) / port: 17
Recept: 8662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör kallt 225.0 gram 19%
Vetemjöl 450.0 gram 18%
Mjölk 1.5 dl 1%
Ägg 2.0 styck 1%
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Fyllning:
Anelletti ringpasta 450.0 gram 19%
Köttfärs (blandfärs) 700.0 gram 16%
Olivolja extra virgin 3.0 msk 4%
Vitlök 5.0 klyftor 0%
Vitt vin 1.5 dl 1%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Krossade tomater 800.0 gram 2%
Gröna ärter frysta 250.0 gram 2%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Aubergine 1.0 styck 1%
Mozzarella 500.0 gram 15%
Tillbehör:
Grönsallad 0%
Kockskolan:
Om spagetti > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 2 tim )
Se film tillagning > klicka på "fototexten" under bilden.
- Pajdeg: Knåda samman kallt smör med mjöl. Tillsätt ägg och mjölk eller vatten, samt en nypa salt. Blanda till jämn deg (läs mer > Pâte brisée, pajdeg med ägg). Tillsätt mer mjöl om degen är kletig. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Förbered: Skala och finhacka vitlök. Hacka persilja. Skiva mozzarella i halvcentimeter tjocka skivor. Tvätta och skär aubergine i 1 centimeter tjocka skivor. Lättstek skivorna i lite matolja. Lägg åt sidan. Lättkoka pasta ett par minuter, inte helt färdig. Häll i såll och kyl av med kallt vatten. Låt rinna av.
- Köttfärspasta: Värm upp matolja i stekgryta. Fräs vitlöken i någon minut utan att bränna. Tillsätt köttfärs, rör om med träslev och låt steka på medelvärme några minuter. Tillsätt lagerblad och vin. Rör om och låt vätskan sugas upp av färsen. Rör ner krossade tomater, ärter och persilja. Värm upp. Smaka av med salt och peppar. Ta helst bort lagerbladen. Tillsätt kokt pasta.
- Paj: Smöra en stor pajform. Kavla ut pajdeg till formen halvcentimeter tjock. Spar deg till pajlock. Rulla upp den på kaveln och rulla ut den över pajformen. Tryck ner och klä in formen.
- Sätt ugnen på 185°C.
- Lägg stekt aubergine i botten av formen och uppför och över formens kant. Fyll på med ett lager mozzarella och därefter halvvägs upp med köttfärspastan. Därefter ett nya lager av aubergine, mozzarella och köttfärspasta. Vik in auberginen som ligger över kanten och toppa med mozzarella om det finns något kvar.
- Kavla ut pajdeg och täck pajen. Rulla snören av pajdegsrester, lägg i kors över pajen. Toppa med en pajros. Pensla ytan med äggula. Sätt in i ugn i cirka 1 timme, tills tårtans yta är gyllenbrun och krispig.
- Förbered sallad och eventuella andra tillbehör. Ta ut tårtan, och ta bort springformen. Servera.
Kockens kommentar
En Timballo (från franskans timbale = timbal, "bägare"), ibland kallad "bomba" eller pasticcio (it. pastej), kan fyllas med vad som helst enligt eget tycke. Timballo Alberoni är en variant som innehåller ringpasta (läs mer > Om dekorativ pasta). Bucantinipasta anses extra lämplig till timballo, läs mer > Om spagetti.Tillhörande recept
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli