
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 887

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cannelloni (Barilla) 400.0 gram 40%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 400.0 gram 7%
Fyllning:
Bladspenat fryst 300.0 gram 2%
Ricotta } 500.0 gram 19%
Salt 2.0 krm 0%
Bechamel:
Mjölk 6.0 dl 10%
Smör normalsaltat 100.0 gram 20%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 235ºC grillvärme.
- Tina och hacka spenat. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
- Smält smör, vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölk i omgångar till önskad konsistens. Rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
- Fyll cannelloni-rören med fyllning, lägg i en smord form. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Stående cannelloni: Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa i fyllning. Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 10 minuter. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli