Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat

Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Cannelloni (Barilla)

400.0 

gram

Tomatsås arrabbiata Barilla }

400.0 

gram

Smör till form

 

 

 

Fyllning:

 

Bladspenat fryst

300.0 

gram

Ricotta }

500.0 

gram

Salt

2.0 

krm

 

Bechamel:

 

Mjölk

6.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Muskot riven

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Peppar

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 887

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3548 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 551 gram)

Ingredienser

Visa:

Cannelloni (Barilla) 400.0 gram 40%

Tomatsås arrabbiata Barilla } 400.0 gram 7%

Smör till form 0%

 

Fyllning:

Bladspenat fryst 300.0 gram 2%

Ricotta } 500.0 gram 19%

Salt 2.0 krm 0%

 

Bechamel:

Mjölk 6.0 dl 10%

Smör normalsaltat 100.0 gram 20%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 235ºC grillvärme.
  2. Tina och hacka spenat. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
  3. Smält smör, vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölk i omgångar till önskad konsistens. Rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
  4. Fyll cannelloni-rören med fyllning, lägg i en smord form. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Stående cannelloni: Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa i fyllning. Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 10 minuter. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat