Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor torkad

10.0 

styck

Skaldjursmix

350.0 

gram

Blåmusslor konserverad

170.0 

gram

Skaldjursfond konc.

2.0 

msk

Vatten

4.0 

dl

Mjölk

7.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vetemjöl

1.0 

dl

Bladspenat fryst

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2281 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 496 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%

Skaldjursmix 350.0 gram 12%

Blåmusslor konserverad 170.0 gram 8%

Skaldjursfond konc. 2.0 msk 3%

Vatten 4.0 dl 0%

Mjölk 7.0 dl 18%

Smör normalsaltat 50.0 gram 16%

Vetemjöl 1.0 dl 9%

Bladspenat fryst 100.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

Tillagning (55 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör i en vid kastrull. Pudra över mjöl. Rör ut det i fettet. Fräs försiktigt några minuter under omrörning.
  3. Slå på mjölk, vatten och skaldjursfond. Koka upp. Låt koka i 5 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt skaldjursmix och musslor. Koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Varva i en ugnsfast form sås, spenat och lasagneplattor. Sås underst och överst. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Skaldjurslasagne