Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne

Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tagliatelle (Barilla)

400.0 

gram

Nötfärs

400.0 

gram

Fläskfärs

100.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

75.0 

gram

Gul lök

1.0 

st stor

Tomatpuré konserv

200.0 

gram

Kycklingbuljong avfettad

3.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Rödvin

1.0 

dl

Körsbärstomater

200.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

dl

Salt

1.0 

msk

Svartpeppar

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1064

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4256 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 649 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle (Barilla) 400.0 gram 35%

Nötfärs 400.0 gram 17%

Fläskfärs 100.0 gram 6%

Morot 2.0 styck Äts ej

Rotselleri 75.0 gram Äts ej

Gul lök 1.0 st stor 2%

Tomatpuré konserv 200.0 gram 2%

Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond 0%

Rödvin 1.0 dl 2%

Körsbärstomater 200.0 gram 1%

Olivolja till stekning 2.0 dl 35%

Salt 1.0 msk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala och dela morötter på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
  2. Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. Finfördela färsen med en trägaffel.
  3. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong. Salta, peppra och häll i rödvin. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
  4. Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
  5. Lyft ur moroten och rotsellerin. Dela körsbärstomaterna på hälften. Lägg ner dem i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner pastan i såsen och servera.

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk italiensk köttfärssås, gjord utifrån ett grundrecept från Bologna i regionen Emilia-Romagna. Just det här tillvägagångssättet har funnits i min familj i flera generationer och är något jag har lärt mig från min farmor. Det här är en sås som är utmärkt att tillaga i större mängd, för att sedan frysa in i mindre portioner. Dessutom är det en klar favorit bland barn. Läs mer om Tagliatelle > Klicka på ingrediensen. Läs också > Om italienska pastasåser.

Alternativ

Spagetti med köttfärssås

Spagetti Bolognese

Tagliatelle med kycklingbolognese

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne