Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 107
 
    
                Kcal / portion: 733
 
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 2932 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bandpasta el. spagetti 400.0 gram 51%
Nötfärs 400.0 gram 25%
Olivolja 1.0 msk 4%
Gul lök 1.0 st stor 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Morot 1.0 styck 1%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Timjan 3.0 kvistar 0%
Rött vin 3.5 dl 9%
Krossade tomater 800.0 gram 6%
Garnering:
Parmesan 0%
Kockskolan:
Om pastasåser > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skala och finhacka lök. Finhacka selleri och morot. 
- Sås: Hetta upp olivolja i en stor stekpanna med höga kanter på hög värme. Finfördela och rör om färsen med ballongvisp eller trägaffel och stek den tills allt kött mörknat. Sänk värmen.
- Tillsätt alla övriga ingredienser. Tillsätt buljong (tärning/fond+vatten) så att såsen får ganska simmig konsistens. Önskas pastan på svenskt vis ovanpå pastan bör slutresultatet vara trögt flytande. Italienarna blandar pastan med såsen som då skall vara lös.
- Koka upp och låt småkoka i minst 45 minuter. Rör om då och då. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Var försiktig med salt, då såsen kan vara ganska salt. Lägg i spagettin och koka den al dente ("med tuggmotstånd").
- Lägg upp pastan och häll över såsen, eller blanda pastan med såsen. Garnera med skivad eller riven parmesan och lite persilja.
Kockens kommentar
Bolognese (en sås från Bologna, i Italien kallad ragu Bolognese) är sannolikt den mest populära såsen till pasta som finns. Antal varianter är stort, nästan varje italiensk mormor har sitt eget recept. Klassiska ingredienser är köttfärs av olika slag, morot, selleri, lök, tomatpasta och rött vin. I Italien används såsen främst till tagliatelle och lasagne, medan Spagetti Bolognese är vanligast i andra länder som Sverige. Se film om tillagning Spagetti Bolognese, klicka på > Om spagetti.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
- 
                
                    Spagetti med köttfärssåsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssåsTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns visTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan 
- 
                
                    Pasta carbonara på svenskt visTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Pasta med köttfärssåsTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spaghetti med kycklingfrikasséTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från BologneTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Marsala mafaldine, pasta i marsalasåsTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pennette Rigate med sparris och ricottaTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              