
Dryckestips
Hidden Rock Petit Verdot Cabernet Sauvignon
Smakrikt rött vin
Pris: 56 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 15
Recept: 3504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 700.0 gram 36%
Gul lök 1.0 styck 2%
Krossade tomater 300.0 gram 2%
Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 13%
Penne rigate 400.0 gram 41%
Olivolja till stekning 2.0 msk 6%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Om pastasåser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
- Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
- Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
- Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.
Kockens kommentar
Pasta och tomatsås är nästan oskiljaktigt i Italien och köttfärssås är en vanligt variant av tomatsås. I Italien kallas köttfärssås för ragu. Läs mer > Om pastasåser.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Pasta med köttfärssås
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani