Pasta med köttfärssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta med köttfärssås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

700.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

300.0 

gram

Oliver gröna kärnfria

4.0 

dl

Penne rigate

400.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om pastasåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 15

Recept: 3504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 597 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 700.0 gram 36%

Gul lök 1.0 styck 2%

Krossade tomater 300.0 gram 2%

Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 13%

Penne rigate 400.0 gram 41%

Olivolja till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om pastasåser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
  4. Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
  5. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
  6. Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.

Kockens kommentar

Pasta och tomatsås är nästan oskiljaktigt i Italien och köttfärssås är en vanligt variant av tomatsås. I Italien kallas köttfärssås för ragu. Läs mer > Om pastasåser.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Pasta med köttfärssås