
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pennette Rigate fullkorn 400.0 gram 57%
Grön sparris färsk 200.0 gram 2%
Vit sparris färsk 200.0 gram 2%
Pancetta som knapersteks} 150.0 gram 12%
Gul lök 0.5 styck 1%
Ricotta } 250.0 gram 14%
Vatten 0.5 dl 0%
Olivolja till stekning 1.0 msk 5%
Smör till stekning 25.0 gram 7%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka lök. Skär pancetta i kuber. Skär av sparrisknopparna. Skär resten av sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka sparrisknoppar i lättsaltat vatten tills de är mjuka, vita cirka 15 minuter, gröna cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin yta. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
- Sänk värmen och stek lök i samma panna några minuter tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkar från grön och vit sparris i stekpannan och stek i cirka 4 minuter.
- Häll lök och sparrisstjälkar i en skål. Tillsätt ricotta, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer.
- Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixet. Stek i smör de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
- Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.
Kockens kommentar
Istället för färsk sparris går det bra att använda sparris från burk. Den behöver bara värmas, inte kokas. Penette rigate är en räfflad mindre penne. Läs mer > Om rörpasta.Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en typisk vårpasta med grön och vit sparris. För att ge pastan en fin krämighet har jag valt att använda mig av ricottaost istället för grädde, som toppas med knaperstekt pancetta för att ge rätten en perfekt sälta.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Pennette Rigate med sparris och ricotta
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani