Pennette Rigate med sparris och ricotta

Pennette Rigate med sparris och ricotta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pennette Rigate fullkorn

400.0 

gram

Grön sparris färsk

200.0 

gram

Vit sparris färsk

200.0 

gram

Pancetta som knapersteks}

150.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Ricotta }

250.0 

gram

Vatten

0.5 

dl

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Smör till stekning

25.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Parmesan till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 413 gram)

Ingredienser

Visa:

Pennette Rigate fullkorn 400.0 gram 57%

Grön sparris färsk 200.0 gram 2%

Vit sparris färsk 200.0 gram 2%

Pancetta som knapersteks} 150.0 gram 12%

Gul lök 0.5 styck 1%

Ricotta } 250.0 gram 14%

Vatten 0.5 dl 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 5%

Smör till stekning 25.0 gram 7%

Salt 1.0 krm 0%

Parmesan till garnering %

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka lök. Skär pancetta i kuber. Skär av sparrisknopparna. Skär resten av sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka sparrisknoppar i lättsaltat vatten tills de är mjuka, vita cirka 15 minuter, gröna cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  3. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin yta. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Sänk värmen och stek lök i samma panna några minuter tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkar från grön och vit sparris i stekpannan och stek i cirka 4 minuter.
  5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål. Tillsätt ricotta, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer.
  6. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixet. Stek i smör de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
  7. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.

Kockens kommentar

Istället för färsk sparris går det bra att använda sparris från burk. Den behöver bara värmas, inte kokas. Penette rigate är en räfflad mindre penne. Läs mer > Om rörpasta.

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en typisk vårpasta med grön och vit sparris. För att ge pastan en fin krämighet har jag valt att använda mig av ricottaost istället för grädde, som toppas med knaperstekt pancetta för att ge rätten en perfekt sälta.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Pennette Rigate med sparris och ricotta