Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bandpasta el. spagetti 400.0 gram 41%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 13%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Ägg 4.0 styck 7%
Parmesan nyriven 2.0 dl 9%
Grädde 3.0 dl 29%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär bacon/fläsk i små tunna bitar. Skala och finhacka vitlök. Riv ost.
- Knaperstek bacon. Tillsätt vitlök mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka.
- Vispa ihop ägg, ost och grädde i en skål. Häll såsen över pastan. Värm på i någon minut tills såsen tjocknar en aning. Salta.
- Häll upp pasta och strö över bacon. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med färsk örtkrydda.
Kockens kommentar
Spagetti carbonara förekommer i många varianter, men skall det vara "på riktigt" tillagar man en Spagetti alla Carbonara - på kolarhustruns vis. Se recept via länk nedan.Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Jämför
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Pasta carbonara på svenskt vis
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani