För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta carbonara på svenskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bandpasta el. spagetti

400.0 

gram

Bacon som knapersteks}

12.0 

skivor

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ägg

4.0 

styck

Parmesan nyriven

2.0 

dl

Grädde

3.0 

dl

Örtkrydda till garnering

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

Salt till smaksättning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3720 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 458 gram)

Ingredienser

Visa:

Bandpasta el. spagetti 400.0 gram 41%

Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 13%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Ägg 4.0 styck 8%

Parmesan nyriven 2.0 dl 9%

Grädde 3.0 dl 29%

Örtkrydda till garnering 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Salt till smaksättning %

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skär bacon/fläsk i små tunna bitar. Skala och finhacka vitlök. Riv ost.
  2. Knaperstek bacon. Tillsätt vitlök mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka.
  4. Vispa ihop ägg, ost och grädde i en skål. Häll såsen över pastan. Värm på i någon minut tills såsen tjocknar en aning. Salta.
  5. Häll upp pasta och strö över bacon. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med färsk örtkrydda.

Kockens kommentar

Spagetti carbonara förekommer i många varianter, men skall det vara "på riktigt" tillagar man en Spagetti alla Carbonara - på kolarhustruns vis. Se recept via länk nedan.  

Näringsberäkning
: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Jämför

Spaghetti alla Carbonara - på kolarhustruns vis

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Pasta carbonara på svenskt vis