Spaghetti med kycklingfrikassé

Spaghetti med kycklingfrikassé

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spagetti Barilla

400.0 

gram

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Kycklinglårfilé

400.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Rosmarin färsk

1.0 

kvist

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Äggula

6.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vatten

0.5 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

Om frikassé >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 616

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2464 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti Barilla 400.0 gram 58%

Smör normalsaltat 25.0 gram 7%

Kycklinglårfilé 400.0 gram 16%

Gul lök 0.5 styck 1%

Rosmarin färsk 1.0 kvist 0%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Äggula 6.0 styck 12%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Vatten 0.5 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka lök. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Plocka rosmarin.
  3. Smält smör på medelvärme. Bryn kyckling tills den fått fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit glansig.
  4. Häll på vin och kycklingfond. Sänk till låg värme och låt det sjuda.
  5. Pressa citron. Mixa äggulor, citronjuice och vatten med stavmixer. Häll äggmixen på kycklingen. Rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
  6. Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.

    Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Detta är en rätt som kommer från Venedig och har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1500-talet. Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg.

Frikassera innebär på klassiskt vis att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering (läs mer > Om frikassé). Serveras kycklingen i ljus sås benämns rätten frikassé. Läs mer om kycklingfrikassé > Så bräseras höns.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Spaghetti med kycklingfrikassé