
Spaghetti med kycklingfrikassé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 616

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2464 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti Barilla 400.0 gram 58%
Smör normalsaltat 25.0 gram 7%
Kycklinglårfilé 400.0 gram 16%
Gul lök 0.5 styck 1%
Rosmarin färsk 1.0 kvist 0%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Äggula 6.0 styck 12%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vatten 0.5 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om frikassé > Äts ej
Så bräseras kyckling > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Finhacka lök. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Plocka rosmarin.
- Smält smör på medelvärme. Bryn kyckling tills den fått fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit glansig.
- Häll på vin och kycklingfond. Sänk till låg värme och låt det sjuda.
- Pressa citron. Mixa äggulor, citronjuice och vatten med stavmixer. Häll äggmixen på kycklingen. Rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
- Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.
Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Detta är en rätt som kommer från Venedig och har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1500-talet. Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg.Frikassera innebär på klassiskt vis att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering (läs mer > Om frikassé). Serveras kycklingen i ljus sås benämns rätten frikassé. Läs mer om kycklingfrikassé > Så bräseras höns.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Spaghetti med kycklingfrikassé
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani