
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1064

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4256 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle (Barilla) 400.0 gram 35%
Nötfärs 400.0 gram 17%
Fläskfärs 100.0 gram 6%
Morot 2.0 styck Äts ej
Rotselleri 75.0 gram Äts ej
Gul lök 1.0 st stor 2%
Tomatpuré konserv 200.0 gram 2%
Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 0%
Rödvin 1.0 dl 2%
Körsbärstomater 200.0 gram 1%
Olivolja till stekning 2.0 dl 35%
Salt 1.0 msk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala och dela morötter på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
- Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. Finfördela färsen med en trägaffel.
- När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong. Salta, peppra och häll i rödvin. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
- Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
- Lyft ur moroten och rotsellerin. Dela körsbärstomaterna på hälften. Lägg ner dem i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner pastan i såsen och servera.
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk italiensk köttfärssås, gjord utifrån ett grundrecept från Bologna i regionen Emilia-Romagna. Just det här tillvägagångssättet har funnits i min familj i flera generationer och är något jag har lärt mig från min farmor. Det här är en sås som är utmärkt att tillaga i större mängd, för att sedan frysa in i mindre portioner. Dessutom är det en klar favorit bland barn. Läs mer om Tagliatelle > Klicka på ingrediensen. Läs också > Om italienska pastasåser.Alternativ
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani