Tagliatelle med kycklingbolognese

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tagliatelle med kycklingbolognese

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle

500.0 

gram

Gul lök hackad

2.0 

msk

Morot

1.0 

st liten

Stjälkselleri

0.5 

stjälk

Kycklingfärs

350.0 

gram

Smör el. margarin

75.0 

gram

Olivolja

3.0 

msk

 

Torrt vitt vin

2.5 

dl

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Muskot riven

1.0 

krm

Tomater hela burk

500.0 

gram

Parmesan nyriven

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 966

GBR (GI) / port: 20

Recept: 3863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 670 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle 500.0 gram 49%

Gul lök hackad 2.0 msk 0%

Morot 1.0 st liten 0%

Stjälkselleri 0.5 stjälk 0%

Kycklingfärs 350.0 gram 10%

Smör el. margarin 75.0 gram 14%

Olivolja 3.0 msk 9%

 

Torrt vitt vin 2.5 dl 5%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 4%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Tomater hela burk 500.0 gram 2%

Parmesan nyriven 1.5 dl 7%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (3 tim 20 min )

  1. Skala morötter och lök. Finhacka lök. Fintärna morötter och skiva selleri smått.
  2. Sås: Hetta upp hälften av smöret/margarinet med olivoljan i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme och fräs löken i några minuter tills mjuk och glansig.
  3. Tillsätt morötter och selleri och fortsätt fräsa tills grönsakerna börjar ta färg. Lägg i kycklingfärsen och findela den med en trägaffel. Strö över salt och stek tills köttet är genomstekt. Rör om då och då.
  4. Tillsätt vin och låt koka tills all vätska har kokat bort. Häll i grädden, riv över muskot och fortsätt koka tills det mesta av grädden kokat in.
  5. Hacka tomater. Tillsätt detta och spadet. Rör om. Sänk till låg värme när såsen börjat koka. Sjud utan lock i ca 3 timmar. Rör om emellanåt. Späd med lite vatten om så behövs för att inte bränna.
  6. Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen, resten av smöret och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

För att slippa den långa tillagningstiden innan middag så kan såsen tillagas i förväg och ställas i kylskåp eller frysas in. Tillsätt några matskedar vatten när den värms. Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.

Jämför

Tagliatelle alla Bolognese

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Tagliatelle med kycklingbolognese