Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 966

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 500.0 gram 49%
Gul lök hackad 2.0 msk 0%
Morot 1.0 st liten 0%
Stjälkselleri 0.5 stjälk 0%
Kycklingfärs 350.0 gram 10%
Smör el. margarin 75.0 gram 14%
Olivolja 3.0 msk 9%
Torrt vitt vin 2.5 dl 5%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 4%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Tomater hela burk 500.0 gram 2%
Parmesan nyriven 1.5 dl 7%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim 20 min )
- Skala morötter och lök. Finhacka lök. Fintärna morötter och skiva selleri smått.
- Sås: Hetta upp hälften av smöret/margarinet med olivoljan i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme och fräs löken i några minuter tills mjuk och glansig.
- Tillsätt morötter och selleri och fortsätt fräsa tills grönsakerna börjar ta färg. Lägg i kycklingfärsen och findela den med en trägaffel. Strö över salt och stek tills köttet är genomstekt. Rör om då och då.
- Tillsätt vin och låt koka tills all vätska har kokat bort. Häll i grädden, riv över muskot och fortsätt koka tills det mesta av grädden kokat in.
- Hacka tomater. Tillsätt detta och spadet. Rör om. Sänk till låg värme när såsen börjat koka. Sjud utan lock i ca 3 timmar. Rör om emellanåt. Späd med lite vatten om så behövs för att inte bränna.
- Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen, resten av smöret och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
För att slippa den långa tillagningstiden innan middag så kan såsen tillagas i förväg och ställas i kylskåp eller frysas in. Tillsätt några matskedar vatten när den värms. Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.
Jämför
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Tagliatelle med kycklingbolognese
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani