Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2485 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pasta torr 400.0 gram 58%
Fänkål 1.0 st liten 2%
Skinka lufttorkad 200.0 gram 20%
Marsala starkvin 10.0 cl 4%
Grädde 1.0 dl 14%
Matfett till stekning 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär fänkålen i skivor. Strimla skinkan.
- Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och fräs kålen mjuk i ca 5 minuter. Tillsätt marsalavin och reducera (koka ner) till halva mängden.
- Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och håll den varm.
- Tillsätt grädde och skinka till marsalasåsen. Småkoka på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp pasta på varm tallrik och häll över såsen.
Kockens kommentar
Marsala är ett starkvin uppkallat efter hamnstaden Marsala på västra Sicilien. Vinet skapades i slutet av 1700-talet av engelsmän, som hällde druvsprit i det lokala vinet för att det skulle tåla de långa sjöresorna. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Mafalde ("princesspasta") är veckade/vågiga pastaremsor. Mafaldine är mindre sådana. Namngivet efter prinsessan Mafalda av Savoyen (1902-1944), dotter till Italiens sista kung Victor Emmanuel III. Läs mer > Om pastaplattor.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani