För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marsala mafaldine, pasta i marsalasås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pasta torr

400.0 

gram

t.ex. mafaldine

 

 

Fänkål

1.0 

st liten

Skinka lufttorkad

200.0 

gram

Marsala starkvin

10.0 

cl

Grädde

1.0 

dl

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 22

Recept: 2485 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 416 gram)

Ingredienser

Visa:

Pasta torr 400.0 gram 58%

t.ex. mafaldine 0%

Fänkål 1.0 st liten 2%

Skinka lufttorkad 200.0 gram 20%

Marsala starkvin 10.0 cl 4%

Grädde 1.0 dl 14%

Matfett till stekning 1.0 msk 4%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skär fänkålen i skivor. Strimla skinkan.
  2. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och fräs kålen mjuk i ca 5 minuter. Tillsätt marsalavin och reducera (koka ner) till halva mängden.
  3. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och håll den varm.
  4. Tillsätt grädde och skinka till marsalasåsen. Småkoka på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp pasta på varm tallrik och häll över såsen.

Kockens kommentar

Marsala är ett starkvin uppkallat efter hamnstaden Marsala på västra Sicilien. Vinet skapades i slutet av 1700-talet av engelsmän, som hällde druvsprit i det lokala vinet för att det skulle tåla de långa sjöresorna. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Mafalde ("princesspasta") är veckade/vågiga pastaremsor. Mafaldine är mindre sådana. Namngivet efter prinsessan Mafalda av Savoyen (1902-1944), dotter till Italiens sista kung Victor Emmanuel III. Läs mer > Om pastaplattor.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Marsala mafaldine, pasta i marsalasås