
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 978

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lasagneplattor (Barilla) 10.0 styck 18%
Pesto Genovese Barilla } 2.0 burkar 50%
Mjölk 9.0 dl 14%
Smör normalsaltat 50.0 gram 9%
Haricots verts färska 50.0 gram 0%
Vetemjöl 2.5 msk 2%
Potatis 2.0 styck 3%
Muskot mald 1.0 krm 0%
Parmesan 30.0 gram 3%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pesto > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i mjölk. Tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
- Skala potatisen. Skär potatis och bönor i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i potatis först och sedan bönor när det är 4 minuter kvar.
- Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor. Täck över med béchamelsås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt.
- Sätt in formen i ugnen 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.
Kockens kommentar
Pesto alla Genovese är den klassiska peston och mest förekomna. Består av rikligt med basilika blandat med pecorino, pinjenötter, vitlök och olivolja. Ibland ersätts pecorinon med annan hårdost som parmesan (Parmigiano-Reggiano). Läs mer > Om pesto. Läs mer > Om pastaplattor.Alternativ
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli