Latin: Allium ampeloprasum var. sectivum
                 pickled onion, cocktail onion
                pickled onion, cocktail onion
              
                 oignons au vinaigre, oignon borrettana de Vénétie
                oignons au vinaigre, oignon borrettana de Vénétie
              
                 cipolline sott´aceto
                cipolline sott´aceto
              
                 eingelegte Zwiebeln
                eingelegte Zwiebeln
              
                 cebollas en escabeche, vinagre, cebollas borrettane del Vénetio
                cebollas en escabeche, vinagre, cebollas borrettane del Vénetio
              
Till inläggning används minilökar, främst småodlad skalad kepalök (gul och röd lök), men också pärllök (bild ovan t.v.) och den plattrunda borretanalöken som då ibland kallas venetiansk lök. Lökarna odlas mycket tätt i tre månader för att få den lilla runda formen. De läggs in i sur-söt lag av vatten, vinäger/ättika, socker och kryddor.
- Vikt: 2 gram per styck.
- Smak: Syrlig eller sötsyrlig smak.
- Alternativ: Inlagd gurka.
- Försäljning: Säljs konserverad i burk.
- Jämförpris: Högt-mycket högt tillbehörspris, 75-125 kr/kg. Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
- Förvaring: Mycket lång hållbarhet, även öppnad burk som förvaras i kylskåpet har lång hållbarhet.
SÅ ANVÄNDS INLAGD LÖK
Inlagd lök används ofta som tillbehör till kalla och varma kötträtter, i köttgrytor, i sallader, som smörgåsgarnering med mera. Ingår ofta i andra inläggningar. Syltlök kan som annan lök stekas och glaseras (se recept > Bräseras glaserad smålök). Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-05
Läs mer
Om inläggning, marinering, macerering ¤
Recept med Inlagd lök, syltlök
Det finns 15 recept med Inlagd lök, syltlök
- 
                
                    Boeuf BourguignonSvarighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Carina Brydlings omelett i kokottTid: 1 tim 10 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslagTid: 30 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad glaserad smålökTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hokifilé med currykryddad legymsalladTid: 25 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    PubbiffarSvarighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdippTid: 2 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Apelsinkorv med curryröra och matvete med oreganoTid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Boeuf bourguignon - burgundisk köttgrytaTid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    RostbiffsmörgåsTid: 7 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                