Carina Brydlings omelett i kokott

Foto: Svensk Raps ¤

Carina Brydlings omelett i kokott

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äggula

6.0 

styck

Ägg

3.0 

styck

Standardmjölk (röd)

4.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Västerbotten hårdost

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Dill & gurksallad:

 

Gurka

1.0 

styck

Syltlök

2.0 

dl

Ättika 12%

2.0 

msk

Strösocker

3.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Kummin hel

1.0 

tsk

Rapsolja kallpressad

1.0 

dl

Dill

1.0 

kruka

Friséesallat

1.5 

knippen

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om cikoriasallat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 6.0 styck 10%

Ägg 3.0 styck 6%

Standardmjölk (röd) 4.0 dl 8%

Grädde 2.0 dl 24%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 7%

Västerbotten hårdost 50.0 gram 6%

Salt och peppar 0%

 

Dill & gurksallad:

Gurka 1.0 styck 2%

Syltlök 2.0 dl 4%

Ättika 12% 2.0 msk 0%

Strösocker 3.0 msk 6%

Vatten 1.0 dl 0%

Kummin hel 1.0 tsk 0%

Rapsolja kallpressad 1.0 dl 25%

Dill 1.0 kruka 1%

Friséesallat 1.5 knippen 1%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om cikoriasallat > Äts ej

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Omelett: Riv ost. Lägg alla ingredienser till omeletten i en mixer och mixa till en slät smet. Salta och peppra. Sila genom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.
  3. Häll stanningen i portionsformar/kokotter. Ställ i ugn cirka 1 timme. Tiden är beroende på hur stora formarna är. Titta om de har stannat genom att försiktigt skaka lite på dem.
  4. Sallad: Tillaga sallad medan du väntar. Lägg ättika, socker, vatten och kummin i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt svalna.
  5. Skala, kärna ur och grovhacka gurka. Plocka sallad och hacka dill grovt. Blanda ihop lag med övriga salladsingredienser. Salta och peppra.
  6. Servera omeletterna ljumma, toppade med dill och gurksallad.

Kockens kommentar

Vill man ha denna rätt mer matig lägg då gärna till, till exempelvarmrökt lax. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Friséesallat är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallad har cikorior bitter smak och tål att tillagas. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Carina Brydlings omelett i kokott