Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 6.0 styck 10%
Ägg 3.0 styck 6%
Standardmjölk (röd) 4.0 dl 8%
Grädde 2.0 dl 24%
Rapsolja kallpressad 2.0 msk 7%
Västerbotten hårdost 50.0 gram 6%
Dill & gurksallad:
Gurka 1.0 styck 2%
Syltlök 2.0 dl 4%
Ättika 12% 2.0 msk 0%
Strösocker 3.0 msk 6%
Vatten 1.0 dl 0%
Kummin hel 1.0 tsk 0%
Rapsolja kallpressad 1.0 dl 25%
Dill 1.0 kruka 1%
Friséesallat 1.5 knippen 1%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om cikoriasallat > Äts ej
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Omelett: Riv ost. Lägg alla ingredienser till omeletten i en mixer och mixa till en slät smet. Salta och peppra. Sila genom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.
- Häll stanningen i portionsformar/kokotter. Ställ i ugn cirka 1 timme. Tiden är beroende på hur stora formarna är. Titta om de har stannat genom att försiktigt skaka lite på dem.
- Sallad: Tillaga sallad medan du väntar. Lägg ättika, socker, vatten och kummin i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt svalna.
- Skala, kärna ur och grovhacka gurka. Plocka sallad och hacka dill grovt. Blanda ihop lag med övriga salladsingredienser. Salta och peppra.
- Servera omeletterna ljumma, toppade med dill och gurksallad.
Kockens kommentar
Vill man ha denna rätt mer matig lägg då gärna till, till exempelvarmrökt lax. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Friséesallat är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallad har cikorior bitter smak och tål att tillagas. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Carina Brydlings omelett i kokott
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan