Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rostbiff tilllagad 4.0 skivor 13%
Rågbröd 4.0 skivor 46%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Remouladsås färdig 1.0 dl 62%
Gul lök 0.5 styck 2%
Pepparrot nyriven 3.0 msk 2%
Curry ¤ 1.0 krm 0%
Syltlök 20.0 styck 3%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Bred smör på brödet.
- Smaksätt färdigköpt remoladsås
med curry. - Lägg sallatsblad och rostbiff på brödet. Dekorera med övriga ingredienser. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Vi har valt en tjockare skiva rostbiff per smörgås. Det är mer lättuggat med 2 st tunna skivor i stället. Syltlöken kan bytas mot ättiksgurka, eller variera enligt egen smak. Extra lyxigt blir det om man garnerar med lite fin fondgelé (köttgelé, se recept via länk nedan)..
Passar till
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Rostbiffsmörgås
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan