Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rostbiff tilllagad

4.0 

skivor

Rågbröd

4.0 

skivor

Sallatsblad

4.0 

styck

Remouladsås färdig

1.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Pepparrot nyriven

3.0 

msk

Curry ¤

1.0 

krm

Syltlök

20.0 

styck

Bordssmör 75% fett

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1085 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 154 gram)

Ingredienser

Visa:

Rostbiff tilllagad 4.0 skivor 13%

Rågbröd 4.0 skivor 46%

Sallatsblad 4.0 styck 1%

Remouladsås färdig 1.0 dl 62%

Gul lök 0.5 styck 2%

Pepparrot nyriven 3.0 msk 2%

Curry ¤ 1.0 krm 0%

Syltlök 20.0 styck 3%

Bordssmör 75% fett 0%

Salt och peppar 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (7 min )

  1. Bred smör på brödet.
  2. Smaksätt färdigköpt remoladsås
    med curry.
  3. Lägg sallatsblad och rostbiff på brödet. Dekorera med övriga ingredienser. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Vi har valt en tjockare skiva rostbiff per smörgås. Det är mer lättuggat med 2 st tunna skivor i stället. Syltlöken kan bytas mot ättiksgurka, eller variera enligt egen smak. Extra lyxigt blir det om man garnerar med lite fin fondgelé (köttgelé, se recept via länk nedan)..

 

Passar till

Laga egen remouladsås

Fin fondgelé, köttgelé

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Rostbiffsmörgås