Inlagd lök, syltlök

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlagd lök, syltlök

(Så används inlagd lök)

Engelsk översättning pickled pearl onion

Syltlök är ingen lökart utan små, skalade kepalök, pärllök, eller silverlök, som man marinerar in i en lag av vatten, vinäger och kryddor. Lökarna odlas som regel mycket tätt, för att få den lilla runda formen.

  • Vikt: 2 gram per styck.
  • Smak: Syrlig eller sötsyrlig smak.
  • Alternativ: Inlagd gurka.
  • Försäljning: Säljs konserverad i burk.
  • Förvaring: Mycket lång hållbarhet, även öppnad burk som förvaras i kylskåpet har lång hållbarhet.


SÅ ANVÄNDS INLAGD LÖK

Syltlök används ofta som tillbehör till kalla och varma kötträtter, i köttgrytor, i sallader, som smörgåsgarnering m.m. Ingår ofta i andra inläggningar.

Läs mer

Om konservering, konservera

Recept med Inlagd lök, syltlök

Det finns 14 recept med Inlagd lök, syltlök