Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Högrev nöt benfri

1000.0 

gram

Morötter

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Syltlök

15.0 

styck

Skogschampinjoner

250.0 

gram

Bacon tärnad

200.0 

gram

Margarin flytande 80%

2.0 

msk

Oxbuljongtärning

1.0 

styck

Rödvin

8.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Persilja

1.0 

kruka

Timjan färsk

1.0 

kruka

Svartpeppar

1.0 

krm

Vetemjöl

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev nöt benfri 1000.0 gram 42%

Morötter 2.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Syltlök 15.0 styck 1%

Skogschampinjoner 250.0 gram 2%

Bacon tärnad 200.0 gram 21%

Margarin flytande 80% 2.0 msk 6%

Oxbuljongtärning 1.0 styck 0%

Rödvin 8.0 dl 19%

Salt 1.0 tsk 0%

Persilja 1.0 kruka 0%

Timjan färsk 1.0 kruka 1%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Vetemjöl 4.0 msk 4%

Skapat av: Ekvecklare

Tillagning

  1. Hacka den gula löken i mindre bitar.
  2. Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
  4. Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
  5. Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
  6. Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
  7. Dela eventuellt skogschampinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i
    smör. Lägg över i en skål
  8. Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
  9. Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
  10. När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök.
  11. När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
  12. Garnera med färsk timjan
  13. Servera med kokta eller ugnsstekta rotsaker om du vill begränsa kaloriinnehållet. Tillbehören är inte medräknade i kaloriinnehållet.

Kockens kommentar

Receptet kommer från Mathem.

Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Boeuf Bourguignon