
Boeuf Bourguignon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrev nöt benfri 1000.0 gram 42%
Morötter 2.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Syltlök 15.0 styck 1%
Skogschampinjoner 250.0 gram 2%
Bacon tärnad 200.0 gram 21%
Margarin flytande 80% 2.0 msk 6%
Oxbuljongtärning 1.0 styck 0%
Rödvin 8.0 dl 19%
Salt 1.0 tsk 0%
Persilja 1.0 kruka 0%
Timjan färsk 1.0 kruka 1%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Vetemjöl 4.0 msk 4%
Skapat av: Ekvecklare
Tillagning
- Hacka den gula löken i mindre bitar.
- Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
- Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
- Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
- Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
- Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
- Dela eventuellt skogschampinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i
smör. Lägg över i en skål - Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
- Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
- När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök.
- När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
- Garnera med färsk timjan
- Servera med kokta eller ugnsstekta rotsaker om du vill begränsa kaloriinnehållet. Tillbehören är inte medräknade i kaloriinnehållet.
Kockens kommentar
Receptet kommer från Mathem.Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Boeuf Bourguignon
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan