Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Apelsinjuice

1.0 

msk

Skal av apelsin

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Gul lök

1.0 

styck

Oregano torkad

1.0 

tsk

Rapsolja nötig

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Matvete

300.0 

gram

Grönsaksbuljongtärning

0.5 

styck

Oregano torkad

1.0 

tsk

Rapsolja blommig

1.0 

tsk

 

Röra:

 

Syltlök

100.0 

gram

Saltgurka

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Curry ¤

1.0 

tsk

Färskost

50.0 

gram

Yoghurt grekisk

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Atelier Syrah Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 65 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 833

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 47%

Apelsinjuice 1.0 msk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Gul lök 1.0 styck 2%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Rapsolja nötig 2.0 msk 7%

 

Tillbehör:

Matvete 300.0 gram 30%

Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Rapsolja blommig 1.0 tsk 1%

 

Röra:

Syltlök 100.0 gram 2%

Saltgurka 100.0 gram 0%

Gul lök 1.0 styck 2%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Färskost 50.0 gram 4%

Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugn på 150°C.
  2. Röra: Mixa alla ingredienser till en röra.
  3. Korv: Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.
  4. Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.
  5. Tillbehör: Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano