
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 833

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 47%
Apelsinjuice 1.0 msk 0%
Skal av apelsin 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Gul lök 1.0 styck 2%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Rapsolja nötig 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Matvete 300.0 gram 30%
Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Rapsolja blommig 1.0 tsk 1%
Röra:
Syltlök 100.0 gram 2%
Saltgurka 100.0 gram 0%
Gul lök 1.0 styck 2%
Curry ¤ 1.0 tsk 0%
Färskost 50.0 gram 4%
Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (30 min )
- Sätt ugn på 150°C.
- Röra: Mixa alla ingredienser till en röra.
- Korv: Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.
- Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.
- Tillbehör: Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan