För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Apelsinjuice ¤

1.0 

msk

Skal av apelsin

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Gul lök

1.0 

styck

Oregano torkad

1.0 

tsk

Rapsolja nötig

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Matvete

300.0 

gram

Grönsaksbuljongtärning

0.5 

styck

Oregano torkad

1.0 

tsk

Rapsolja blommig

1.0 

tsk

 

Röra:

 

Syltlök

100.0 

gram

Saltgurka

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Curry ¤

1.0 

tsk

Färskost

50.0 

gram

Yoghurt grekisk

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Atelier Syrah Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 65 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 833

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 47%

Apelsinjuice ¤ 1.0 msk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Gul lök 1.0 styck 2%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Rapsolja nötig 2.0 msk 7%

 

Tillbehör:

Matvete 300.0 gram 30%

Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Rapsolja blommig 1.0 tsk 1%

 

Röra:

Syltlök 100.0 gram 2%

Saltgurka 100.0 gram 0%

Gul lök 1.0 styck 2%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Färskost 50.0 gram 4%

Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugn på 150°C.
  2. Röra: Mixa alla ingredienser till en röra.
  3. Korv: Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.
  4. Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.
  5. Tillbehör: Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano