Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1124 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grillkorv 4.0 styck 44%
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 56%
Tillbehör:
Senap svensk 0%
Ketchup 0%
Kockskolan:
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Halvera smördegsplattorna. Rulla in en korv i varje halva.
- Sätt in i ugn 15-20 minuter tills smörgen blivit krispigt porös och gyllene.
- Servera med senap och ketchup.
Kockens kommentar
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Frasig smördegsinbakad korv ¤
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan