Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 327
 
    
                Kcal / portion: 281
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 1124 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grillkorv 4.0 styck 44%
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 56%
Tillbehör:
Senap svensk 0%
Ketchup 0%
Kockskolan:
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Halvera smördegsplattorna. Rulla in en korv i varje halva.
- Sätt in i ugn 15-20 minuter tills smörgen blivit krispigt porös och gyllene.
- Servera med senap och ketchup.
Kockens kommentar
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Frasig smördegsinbakad korv ¤
- 
                
                    Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivorTid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykålTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ostgratinerad falukorv med potatismosTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Nordafrikansk falukorv med cous cousTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsalladTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Falulåda deluxeTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    IsterbandsgratängTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Lök- och rödbetsfyllda isterbandTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Apelsinkorv med curryröra och matvete med oreganoTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Frasig smördegsinbakad korv ¤Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              