Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 779

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3116 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 50%
Äpple syrligt 1.0 styck 1%
Hårdost lagrad 200.0 gram 25%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Mjölk 2.0 dl 4%
Senap svensk 0%
Garnering:
Persilja 0%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt. Lägg korven i i ett ugnssäkert form.
- Kärna ur och skiva äpple. Skär ost i ganska tjocka skivor. Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
- Skala och skiva lök. Klyfta tomater. Blanda lök och tomater i mitten av fatet. Strö över lite salt och peppar. Riv över resten av osten.
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.
- Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan