Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Isterband

5.0 

styck

Potatis mjölig sort

0.6 

kilo

Gul lök

2.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Basilika torkad

1.0 

tsk

Cocktailtomater

50.0 

gram

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Sprits och tyll >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 537 gram)

Ingredienser

Visa:

Isterband 5.0 styck 61%

Potatis mjölig sort 0.6 kilo 11%

Gul lök 2.0 styck 3%

Grädde 0.5 dl 5%

Basilika torkad 1.0 tsk 0%

Cocktailtomater 50.0 gram 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 5%

Mjölk 5.0 dl 8%

Ägg 2.0 styck 3%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Salt och peppar 0%

Sprits och tyll > Äts ej

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis tills mjuk.
  2. Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta bort skinnet. Hacka grovt.
  3. Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skär tomater i mindre bitar. Blanda isterband.
  6. Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.
  7. Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.
  8. Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Häll i äggstanningen. Spritsa potatismos längs kanterna. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer om isterband, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Isterbandsgratäng