Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3741 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Isterband 5.0 styck 61%
Potatis mjölig sort 0.6 kilo 11%
Gul lök 2.0 styck 3%
Grädde 0.5 dl 5%
Basilika torkad 1.0 tsk 0%
Cocktailtomater 50.0 gram 0%
Smör normalsaltat 25.0 gram 5%
Mjölk 5.0 dl 8%
Ägg 2.0 styck 3%
Ströbröd 0.5 dl 3%
Sprits och tyll > Äts ej
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis tills mjuk.
- Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta bort skinnet. Hacka grovt.
- Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär tomater i mindre bitar. Blanda isterband.
- Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.
- Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.
- Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Häll i äggstanningen. Spritsa potatismos längs kanterna. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Läs mer om isterband, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Isterbandsgratäng
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan