Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 1178

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 800.0 gram 44%
Tomater 4.0 st små 1%
Senap skånsk 2.0 tsk 0%
Riven ost 1.0 dl 3%
Potatis 600.0 gram 9%
Creme fraiche 1.5 dl 10%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Senap skånsk 1.0 msk 1%
Savojkål ansad 200.0 gram 1%
Sidfläsk rökt 120.0 gram 10%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Grädde 2.0 dl 15%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Blanda med creme fraiche, senap och smör. Stöt ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Kål: Strimla kål. Tärna rökt fläsk. Smält smör i en teflonpanna. Lägg i fläsket. Låt det steka i 2 minuter.
- Lägg sedan i kålen. Svetta den på svag värme i cirka 5 minuter. Slå på grädde. Koka sakta i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Korv: Skär några snitt i korv. Lägg i en ugnsfast form. Bred lite senap över. Dela små tomater. Stick ner dem i snitten. Strö över ost och försök få ner lite i snitten. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
- Garnera gärna med lite persilja. Servera.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan