Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 52%
Grevé hårdost 28% 200.0 gram 24%
Bifftomater 2.0 styck 2%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Mjölk 2.0 dl 4%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 190°C.
- Ta av skinnet på korven och skiva den tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater.
- Skala, dela och koka potatisen mjuk.
- Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost. Häll lite olivolja över. Sätt i ugn cirka 15 minuter, tills osten smält och korven fått fin färg. Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Ostgratinerad falukorv med potatismos
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan