Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2796 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 300.0 gram 28%
Potatismos tillagad 500.0 gram 16%
Leverpastej skivbar (26% fett) 200.0 gram 21%
Tomater 3.0 styck 2%
Grädde 1.0 dl 13%
Ägg 1.0 styck 2%
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Hårdost riven 100.0 gram 13%
Matfett till ugnsform 1.0 msk 4%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis. Mosa.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva leverpastej. Ta av skinnet och skiva falukorv. Skiva tomater. Riv ost.
- Smörj en ugnssäker form med matfett. Lägg potatismoset i botten av formen. Lägg på leverpastej, falukorv och tomater. Salta och peppra.
- Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen. Strö över riven ost.
- Sätt in i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Falulåda deluxe
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan