Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 128
Kcal / portion: 802
GBR (GI) / port: 11
Recept: 3209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 48%
Tomater hela burk 1.0 burk 2%
Spiskummin mald 0.5 msk 0%
Aprikoser torkade 8.0 styck 4%
Zucchini 1.0 styck 2%
Gul lök 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Sötmandelkärna 1.0 dl 11%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Mynta färsk 1.0 kruka 1%
Couscous 3.0 dl 27%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skär snitt i falukorv. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. Tryck ner lök och zucchini i falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form.
- Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven.
- Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Koka cous cous enligt anvisning på förpackningen.
- Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med cous cous.
Kockens kommentar
Så mycket falukorv äts det knappast i Nordafrika, men rätten har karaktär av det nordafrikanska köket.Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Nordafrikansk falukorv med cous cous
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan