Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 927

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3707 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 800.0 gram 56%
Creme fraiche 1.0 dl 9%
Senap skånsk 4.0 msk 3%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Tomater 4.0 styck 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Olivolja 2.0 msk 6%
Potatismos:
Potatis 0.6 kilo 11%
Smör normalsaltat 3.0 msk 8%
Mjölk 2.0 dl 3%
Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.
- Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.
- Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.
- Servera korv med sås, tomater och potatismos.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Ugnstekt korv
Liknande recept som Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterbandsgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lök- och rödbetsfyllda isterband
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan