Mandelkrokar, mandelbågar

Foto: Fredriks Fika ¤

Mandelkrokar, mandelbågar

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Mandelmassa färdig

200.0 

gram

Strösocker

1.5 

msk

Äggvita

1.0 

styck

Sprits och tyll >

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Garnering:

 

Äggula

1.0 

styck

Mandelspån

2.0 

dl

Mörk choklad

100.0 

gram

 

Tillval:

 

Aprikosmarmelad

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

Om formkakor >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 468

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2094 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 37 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelmassa färdig 200.0 gram 44%

Strösocker 1.5 msk 4%

Äggvita 1.0 styck 1%

Sprits och tyll > Äts ej

Bakplåtspapper Äts ej

 

Garnering:

Äggula 1.0 styck 2%

Mandelspån 2.0 dl 23%

Mörk choklad 100.0 gram 26%

 

Tillval:

Aprikosmarmelad 0.5 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Om formkakor > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1.  Förvärm ugnen på 200°C.
  2. Deg: Riv mandelmassa och rör samman med socker och äggvita.
  3. Spritsa med rund tyll ut decimeterlånga strängar i en båge på plåt med bakplåtspapper. Alternativt rulla till en korv och forma med fingrarna. Pensla med ägg och strö på mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugn i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Tillval: Värm upp aprikosmarmeladen och pensla detta på krokarna. Låt torka.
  6. Smält choklad försiktigt, den får inte bli för varm (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperara" chokladen (se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.

Passar till

Hemlagad mandelmassa

Temperera choklad

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Mandelkrokar, mandelbågar