Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gösfilé 600.0 gram 21%
Citronjuice 2.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Remouladsås färdig 4.0 dl 111%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Potatis 800.0 gram 22%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis. Finhacka gräslök.
- Häll i vatten, lagom för att täcka fisken, citronsaft och salt i en kastrull. Koka upp.
- Sänk till låg värme och lägg i gösfileérna och låt dem sjuda i 3-5 minuter, tills fisken är precis genomvit.
- Lägg upp och garnera med gräslök eller persilja.
Kockens kommentar
Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan stekas och ätas till som en delikatess. Det bruna på bilden är rom.
PASSAR TILL
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Gösfilé med remouladesås
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan