Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 23%
Ägg 2.0 styck 6%
Smör normalsaltat 3.0 msk 14%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Mjölk 5.0 dl 15%
Kokspad från grytan 1.0 dl 0%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Vatten 5.0 dl Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 27%
Gröna ärter frysta 250.0 gram 9%
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis.
- Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala och hacka äggen. Det går bra att använda en äggskärare.
- Sås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk lite i taget. Vispa till en jämn smet mellan varven. Låt puttra långsamt cirka 5 minuter. Späd med buljong från fiskkoket. Tillsätt hackade ägg. Håll varm.
- Koka upp ärter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet i en sil.
- Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg ner fisk. Koka i 5 minuter. Ta upp fisk med hålslev.
- Servera och garnera gärna med hackad persilja.
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Torsk med äggsås
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan