Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gädda hel

1.0 

styck

 

Lag:

 

Vatten till lag

3.5 

liter

Purjolök

0.5 

styck

Morot liten

1.0 

styck

Salt

2.0 

msk

Kryddpeppar hel

6.0 

styck

Citronjuice

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Pepparrot

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

Fiskkastrull >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 489

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 367 gram)

Ingredienser

Visa:

Gädda hel 1.0 styck 35%

 

Lag:

Vatten till lag 3.5 liter Äts ej

Purjolök 0.5 styck Äts ej

Morot liten 1.0 styck Äts ej

Salt 2.0 msk Äts ej

Kryddpeppar hel 6.0 styck Äts ej

Citronjuice 2.0 msk Äts ej

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 27%

Smör normalsaltat 100.0 gram 37%

Pepparrot %

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > %

Fiskkastrull > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Rensa gäddan på sitt maginnehåll. Låt huvudet sitta kvar. Lägg i kallt vatten samtidigt som du gör en lag att koka den i.
  2. Lag: Tillsätt vatten, salt, peppar och citronjuice i en stor kastrull. Skär purjolök och morot i bitar och lägg i. Koka upp lagen och tag sedan av den från plattan.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Koka: Lägg gäddan i en kastrullen. Häll på lagen. Se till att lag + vatten täcker gäddan. Lägg på ett lock och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Liten gädda cirka 10 minuter, stor 25 minuter.
  5. Smält smör. Riv pepparrot (om färsk).
  6. När fiskköttet lätt lossar från ryggben är fisken klar. Dra av skinnet och lägg upp.

Kockens kommentar

Gädda ratas av många för att den är så benrik. Vill man undvika risken med ben i munnen kan man göra god fiskfärs av den.

Fler recept inom Klassiska fiskrätter

Liknande recept som Pepparrotsgädda