Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 468

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fransyska nöt 1.2 kilo 46%
Morötter 2.0 st stora 4%
Gul lök 2.0 styck 4%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Olivolja 2.0 msk 8%
Smör 1.0 msk 3%
Rosmarin färsk 1.0 msk 1%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Oregano färsk 1.0 msk 0%
Köttfond koncentrerad 0.5 dl 3%
Vatten 2.0 dl 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Tillbehör:
Potatis 1.2 kilo 29%
Blandade grönsaker 300.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas nötfransyska > Äts ej
Så ugnslagas nötstek > Äts ej
Så bräseras nötstek > Äts ej
Om nötstek > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
| |
Kockens kommentar
Läs mer om nötstek > Klicka på länkarna under Kockskolan i ingredienslistan.Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Örtbräserad oxstek (nötstek)
-
Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad högrevsstek
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bringspets (oxbringa)
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bräserad rullad oxbringa
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad oxkind
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan