Bräserad rullad oxbringa

Foto: Film: Gordon Ramsey, boiled brisket

Bräserad rullad oxbringa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Oxbringa rimmad benfri

2.0 

kilo

Salt och peppar

 

 

Bindgarn

 

 

 

Till bräsering:

 

Morot

1.0 

styck

Blekselleri

1.0 

stjälk

Vitlök

4.0 

klyftor

Svartpeppar

1.0 

msk

Lagerblad

3.0 

blad

Kryddnejlika

2.0 

styck

Muskot riven

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Så bräseras oxbringa >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 1025

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4100 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 18%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 425 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxbringa rimmad benfri 2.0 kilo 100%

Salt och peppar 0%

Bindgarn Äts ej

 

Till bräsering:

Morot 1.0 styck Äts ej

Blekselleri 1.0 stjälk Äts ej

Vitlök 4.0 klyftor Äts ej

Svartpeppar 1.0 msk Äts ej

Lagerblad 3.0 blad Äts ej

Kryddnejlika 2.0 styck Äts ej

Muskot riven 1.0 krm Äts ej

 

Kockskolan:

Så bräseras oxbringa > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 120-130C.
  2. Förbered: Spola av och torka köttet. Rulla köttet och bind ihop. Läs mer > Så binds en stek.
  3. Smöra steken och klappa in rikligt med salt och peppar, eller med andra kryddor enligt eget önskemål. Var försiktig med salt om köttet är rimmat.
  4. Bryn steken runt om i het gryta med olja.
  5. Ansa och skär morot och selleri i bitar. Tillsätt detta i grytan, liksom vitlöksklyftor, pepparkorn, kryddnejlika och muskot. Tillsätt hett vatten upp till max hälften av köttet.
  6. Ugn: Sätt på locket och ställ in i ugn i 3-4 timmar. Ta ut och låt vila i en

Kockens kommentar

Detta är ett recept på urbenad bringskrov som rimmats. Färsk oxbringa kan användas, liksom bringspets. Läs mer > Så bräseras oxbringa.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek

Liknande recept som Bräserad rullad oxbringa