Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 1025

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4100 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Oxbringa rimmad benfri 2.0 kilo 100%
Bindgarn Äts ej
Till bräsering:
Morot 1.0 styck Äts ej
Blekselleri 1.0 stjälk Äts ej
Vitlök 4.0 klyftor Äts ej
Svartpeppar 1.0 msk Äts ej
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Kryddnejlika 2.0 styck Äts ej
Muskot riven 1.0 krm Äts ej
Kockskolan:
Så bräseras oxbringa > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.
- Sätt ugnen på 120-130C.
- Förbered: Spola av och torka köttet. Rulla köttet och bind ihop. Läs mer > Så binds en stek.
- Smöra steken och klappa in rikligt med salt och peppar, eller med andra kryddor enligt eget önskemål. Var försiktig med salt om köttet är rimmat.
- Bryn steken runt om i het gryta med olja.
- Ansa och skär morot och selleri i bitar. Tillsätt detta i grytan, liksom vitlöksklyftor, pepparkorn, kryddnejlika och muskot. Tillsätt hett vatten upp till max hälften av köttet.
- Ugn: Sätt på locket och ställ in i ugn i 3-4 timmar. Ta ut och låt vila i en
Kockens kommentar
Detta är ett recept på urbenad bringskrov som rimmats. Färsk oxbringa kan användas, liksom bringspets. Läs mer > Så bräseras oxbringa.Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Bräserad rullad oxbringa
-
Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad högrevsstek
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bringspets (oxbringa)
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bräserad rullad oxbringa
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad oxkind
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan