Bräserad oxbringa med svamp och bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräserad oxbringa med svamp och bacon

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Högrev/bog/oxbringa

1000.0 

gram

 

Till bräsering:

 

Rött vin

2.0 

dl

Köttbuljong avfettad

0.5 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Timjan

2.0 

kvistar

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Gul lök

2.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Sås:

 

Maizena ljus

1.0 

msk

Kantareller färska

120.0 

gram

Champinjoner

120.0 

gram

Bacon tärnad som knapersteks}

150.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Primörpotatis med skal

16.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så bräseras oxbringa >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2421 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 442 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev/bog/oxbringa 1000.0 gram 56%

 

Till bräsering:

Rött vin 2.0 dl Äts ej

Köttbuljong avfettad 0.5 liter Äts ej

el. vatten + konc. fond Äts ej

Timjan 2.0 kvistar Äts ej

Vitlök torkad 3.0 klyftor Äts ej

Gul lök 2.0 styck Äts ej

Morot 1.0 styck Äts ej

Smör till stekning 2.0 msk Äts ej

 

Sås:

Maizena ljus 1.0 msk 1%

Kantareller färska 120.0 gram 1%

Champinjoner 120.0 gram 1%

Bacon tärnad som knapersteks} 150.0 gram 13%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

 

Tillbehör:

Primörpotatis med skal 16.0 styck 19%

 

Kockskolan:

Så bräseras oxbringa > Äts ej

Så långkokas kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Torka av köttet.
  2. Bryn: Hetta upp smör i stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg i gryta eller ugnsfast form med fettsidan upp.
  3. Till bräsering: Skala lök, vitlök och morot. Fräs den gula löken glansig utan att bränna. Lägg i grytan, tillsätt  timjan och vitlök. Slå på vin och buljong upp till halva steken.
  4. Ugn: Lägg på lock. Sätt in grytan i ugnen tills mört (2-4 timmar). Prova med gaffel.
  5. Lyft upp köttet. Lägg det i press (läs mer > Så bräseras oxbringa).
  6. Tillbehör: Borsta potatisen ren i kallt vatten.
  7. Sås: Sila stekskyn. Koka ihop tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
  8. Stek bacon knaprigt. Lägg över på fat. Skär svampen i mindre bitar och stek i smör.
  9. Servera: Skär upp köttet i skivor. Värm det i lite av såsen. Tillsätt svamp och bacon. Garnera med lite persilja. Servera med potatis.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek

Liknande recept som Bräserad oxbringa med svamp och bacon