Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2421 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrev/bog/oxbringa 1000.0 gram 56%
Till bräsering:
Rött vin 2.0 dl Äts ej
Köttbuljong avfettad 0.5 liter Äts ej
el. vatten + konc. fond Äts ej
Timjan 2.0 kvistar Äts ej
Vitlök torkad 3.0 klyftor Äts ej
Gul lök 2.0 styck Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Smör till stekning 2.0 msk Äts ej
Sås:
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Kantareller färska 120.0 gram 1%
Champinjoner 120.0 gram 1%
Bacon tärnad som knapersteks} 150.0 gram 13%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Primörpotatis med skal 16.0 styck 19%
Kockskolan:
Så bräseras oxbringa > Äts ej
Så långkokas kött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C. Torka av köttet.
- Bryn: Hetta upp smör i stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg i gryta eller ugnsfast form med fettsidan upp.
- Till bräsering: Skala lök, vitlök och morot. Fräs den gula löken glansig utan att bränna. Lägg i grytan, tillsätt timjan och vitlök. Slå på vin och buljong upp till halva steken.
- Ugn: Lägg på lock. Sätt in grytan i ugnen tills mört (2-4 timmar). Prova med gaffel.
- Lyft upp köttet. Lägg det i press (läs mer > Så bräseras oxbringa).
- Tillbehör: Borsta potatisen ren i kallt vatten.
- Sås: Sila stekskyn. Koka ihop tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
- Stek bacon knaprigt. Lägg över på fat. Skär svampen i mindre bitar och stek i smör.
- Servera: Skär upp köttet i skivor. Värm det i lite av såsen. Tillsätt svamp och bacon. Garnera med lite persilja. Servera med potatis.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Bräserad oxbringa med svamp och bacon
-
Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad högrevsstek
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bringspets (oxbringa)
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bräserad rullad oxbringa
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad oxkind
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan