Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor med skal 1.0 kilo 37%
Kokosmjölk (-dryck) 400.0 gram 46%
Chilifrukt grön 1.0 styck 1%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Salladslök 4.0 styck 1%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Farinsocker 1.0 msk 3%
Fisksås } 1.0 msk 0%
Potatismjöl (Kockens} 1.0 tsk 1%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 8%
Skapat av: Kockens
Tillagning (20 min )
- Skölj, kärna ur och finstrimla chili. Skala och skiva vitlöksklyftor. Skölj och strimla salladslök. Skala räkor.
- Fräs chili, vitlök och salladslök i olja i en traktörpanna. Häll över kokosmjölken. Låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med pressad lime, farin och fisksås.
- Vänd ner räkorna i såsen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i såsen. Låt koka upp.
- Strimla koriander och strö över räkorna. Servera kokosräkorna till glasnudlar och sallad.
Kockens kommentar
Tips: Om du har bråttom kan räkor med skal bytas mot 400 g skalade räkor.Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Heta kokosräkor
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan