Heta kokosräkor

Foto: Jönssons bilder

Heta kokosräkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

1.0 

kilo

Kokosmjölk (-dryck)

400.0 

gram

Chilifrukt grön

1.0 

styck

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Salladslök

4.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Farinsocker

1.0 

msk

Fisksås }

1.0 

msk

Potatismjöl (Kockens}

1.0 

tsk

Koriander färsk

0.5 

kruka

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 260 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 1.0 kilo 37%

Kokosmjölk (-dryck) 400.0 gram 46%

Chilifrukt grön 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Salladslök 4.0 styck 1%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Farinsocker 1.0 msk 3%

Fisksås } 1.0 msk 0%

Potatismjöl (Kockens} 1.0 tsk 1%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 8%

Skapat av: Kockens

Tillagning (20 min )

  1. Skölj, kärna ur och finstrimla chili. Skala och skiva vitlöksklyftor. Skölj och strimla salladslök. Skala räkor.
  2. Fräs chili, vitlök och salladslök i olja i en traktörpanna. Häll över kokosmjölken. Låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med pressad lime, farin och fisksås.
  3. Vänd ner räkorna i såsen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i såsen. Låt koka upp.
  4. Strimla koriander och strö över räkorna. Servera kokosräkorna till glasnudlar och sallad.

Kockens kommentar

Tips: Om du har bråttom kan räkor med skal bytas mot 400 g skalade räkor.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Heta kokosräkor