Lammfärsbiffar med ricotta, persilja och pinjenötter (LCHF-recept)

Lammfärsbiffar med ricotta, persilja och pinjenötter (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

500.0 

gram

Pinjenötter

1.0 

dl

Ricotta }

200.0 

gram

Persilja

1.0 

knippe

Äggula

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Grönsallad

 

 

Olivolja

 

 

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Coleslaw

 

 

 

Rödkål ansad

0.2 

huvud

Morot

1.0 

st stor

Majonnäs äkta

4.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Gräddfil

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2760 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 276 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 500.0 gram 45%

Pinjenötter 1.0 dl 15%

Ricotta } 200.0 gram 10%

Persilja 1.0 knippe 0%

Äggula 1.0 styck 2%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

 

Grönsallad 0%

Olivolja 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Coleslaw 

Rödkål ansad 0.2 huvud 2%

Morot 1.0 st stor 2%

Majonnäs äkta 4.0 msk 15%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%

Gräddfil 4.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Strimla kål. Använd kniv, rivjärn eller osthyvel. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg i kålen. Låt koka upp. Häll av vattnet. Spola kålen kall. Låt vattnet rinna av väl.
  2. Skala och strimla eller riv morot. Blanda kålen med moroten, majonnäs och senap. Rör ner gräddfil så får du en extra krämig kålsallad. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötter i torr panna, ej nödvändigt. Grovhacka persilja. Blanda nötter, färs, ricotta, persilja och äggula. Rör ihop till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek gärna en provbulle för att kolla kryddningen. Forma färsen till biffar. Stek på medelgod värme. Ett par minuter på varje sida.
  5. Lägg upp biffarna på en bädd med grönsallad. Droppa god olivolja över. Krydda med flingsalt och och nymald svartpeppar. Servera med coleslaw.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Lammfärsbiffar med ricotta, persilja och pinjenötter (LCHF-recept)