Lammfärsbiffar med ricotta, persilja och pinjenötter (LCHF-recept)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 250
Kcal / portion: 690
GBR (GI) / port: 0
Recept: 2760 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 500.0 gram 45%
Pinjenötter 1.0 dl 15%
Ricotta } 200.0 gram 10%
Persilja 1.0 knippe 0%
Äggula 1.0 styck 2%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Grönsallad 0%
Olivolja 0%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Coleslaw
Rödkål ansad 0.2 huvud 2%
Morot 1.0 st stor 2%
Majonnäs äkta 4.0 msk 15%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%
Gräddfil 4.0 msk 3%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Strimla kål. Använd kniv, rivjärn eller osthyvel. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg i kålen. Låt koka upp. Häll av vattnet. Spola kålen kall. Låt vattnet rinna av väl.
- Skala och strimla eller riv morot. Blanda kålen med moroten, majonnäs och senap. Rör ner gräddfil så får du en extra krämig kålsallad. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötter i torr panna, ej nödvändigt. Grovhacka persilja. Blanda nötter, färs, ricotta, persilja och äggula. Rör ihop till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar.
- Stek gärna en provbulle för att kolla kryddningen. Forma färsen till biffar. Stek på medelgod värme. Ett par minuter på varje sida.
- Lägg upp biffarna på en bädd med grönsallad. Droppa god olivolja över. Krydda med flingsalt och och nymald svartpeppar. Servera med coleslaw.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Lammfärsbiffar med ricotta, persilja och pinjenötter (LCHF-recept)
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan