Högrevsgryta med champinjoner och lök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Högrevsgryta med champinjoner och lök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Högrev nöt benfri

800.0 

gram

Gul lök

4.0 

styck

Champinjoner

200.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Lagerblad

1.0 

blad

Rött vin

2.0 

dl

Kalvbuljong avfettad

8.0 

dl

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Buljong som äts

4.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Creme fraiche

1.0 

dl

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas högrev >

 

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2736 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 544 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev nöt benfri 800.0 gram 40%

Gul lök 4.0 styck 8%

Champinjoner 200.0 gram 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Rött vin 2.0 dl 6%

Kalvbuljong avfettad 8.0 dl Äts ej

el. kalvfond konc. + vatten Äts ej

Buljong som äts 4.0 dl 1%

 

Tillbehör:

Creme fraiche 1.0 dl 12%

Baguette, bagett 1.0 styck 25%

 

Kockskolan:

Så lagas högrev > Äts ej

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Tärna högrev i 3x3 cm bitar. Skala och skiva lök. Dela champinjoner.
  2. Gryta: Bryn köttet i het panna. Stek löken och champinjonerna. Lägg allt i en gryta. Slå på vin och buljong. Lägg i lagerblad. Koka upp. Sänk värmen. Låt sjuda sakta i 2-3 timmar beroende på hur mört kött som används.
  3. Smaka av med salt och peppar. Koka lite extra så att vätska kokar in lite om det behövs. Servera med lite bröd och crčme fraiche.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Högrevsgryta med champinjoner och lök