Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 126
 
    
                Kcal / portion: 684
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 2736 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrev nöt benfri 800.0 gram 40%
Gul lök 4.0 styck 8%
Champinjoner 200.0 gram 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Rött vin 2.0 dl 6%
Kalvbuljong avfettad 8.0 dl Äts ej
el. kalvfond konc. + vatten Äts ej
Buljong som äts 4.0 dl 1%
Tillbehör:
Creme fraiche 1.0 dl 12%
Baguette, bagett 1.0 styck 25%
Kockskolan:
Så lagas högrev > Äts ej
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Tärna högrev i 3x3 cm bitar. Skala och skiva lök. Dela champinjoner. 
- Gryta: Bryn köttet i het panna. Stek löken och champinjonerna. Lägg allt i en gryta. Slå på vin och buljong. Lägg i lagerblad. Koka upp. Sänk värmen. Låt sjuda sakta i 2-3 timmar beroende på hur mört kött som används.
- Smaka av med salt och peppar. Koka lite extra så att vätska kokar in lite om det behövs. Servera med lite bröd och crčme fraiche.
Kockens kommentar
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Högrevsgryta med champinjoner och lök
- 
                
                    Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalopsTid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Kalops på märgpipaTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Boeuf bourguignon - burgundisk köttgrytaTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia ChildTid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Enkel burgundisk köttgrytaTid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i ölTid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Fondue Bourguignonne, köttfondue från BourgogneTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polentaTid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Köttgryta med svamp och selleriTid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Höstgryta på högrev, rotsaker och svampTid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              