Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 328

Kcal / portion: 240

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1918 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Rågmjöl fullkorn 4.5 dl 42%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 21%
Filmjölk 2.0 dl 6%
Salt 1.0 tsk 0%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 17%
Solrosfrön 0.5 dl 4%
Äpple utan skal 2.0 styck 7%
Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%
Kockskolan:
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg nötter på en plåt. Sätt in i ugnen 5-10 minuter så de blir rostade. Gnugga av skalet och grovhacka.
- Blanda de torra ingredienserna till sconesen. Rör ut med fil och olja. Blanda i nötter och frön.
- Tärna äpplen men spar några klyftor. Blanda i tärningarna i smeten. Fyll i muffinsformar. Garnera med lite frön. Stick ner en äppeklyfta i varje.
- Grädda i ugn 15-20 minuter.
Kockens kommentar
Scones kan smaksättas på allehanda sätt, här med äpple och nötter. Gå efter vad du har hemma och själv anser gott. Det kan till exempel vara timjan eller russin. Clotted cream (se separat recept) är ett traditionellt engelskt tillbehör till scones liksom curd (se recept via länk nedan). Läs mer > Om engelsk kokkonst.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 33 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Grova scones med äpple och nötter
-
Klassiska scones - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska havrescones
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Tid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grova scones med äpple och nötter
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Scones bakad med kesella
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sockerfria scones med hallon och choklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Scones med timjan
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Scones med russin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan