Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 340

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1510 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Vetemjöl 3.0 dl 42%
Havrekli 1.0 dl 11%
Salt 2.0 krm 0%
Canderel strö } 2.0 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Margarin fast 50.0 gram 23%
Lättyoghurt naturell 1.0 dl 3%
Hallon färska 1.5 dl 2%
Mörk choklad 50.0 gram 18%
Vattenreduktion bröd -0.8 dl -0%
Kockskolan:
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (20 min )
- Sätt ugen på 225ºC.
- Blanda i en skål vetemjöl, salt, havrekli, bakpulver och Canderel (eller socker).
- Grovhacka choklad. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma degen till runda kakor.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Kockens kommentar
Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till. För en smalare, mindre lyxig variant kan chokladen tas bort. Hallon kan ersättas med annan frukt och Canderel med socker. Scones är klassiskt engelskt bröd till "afternoon tea". Läs mer > Om engelsk kokkonst.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Sockerfria scones med hallon och choklad
-
Klassiska scones - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska havrescones
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Tid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grova scones med äpple och nötter
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Scones bakad med kesella
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sockerfria scones med hallon och choklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Scones med timjan
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Scones med russin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan