För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Spisa.nu ¤

Sockerfria scones med hallon och choklad

Lägg till ingredienser

Antal små scones: 8

Vetemjöl

3.0 

dl

Havrekli

1.0 

dl

Salt

2.0 

krm

Canderel strö }

2.0 

tsk

Bakpulver

2.0 

tsk

Margarin fast

50.0 

gram

Lättyoghurt naturell

1.0 

dl

Hallon färska

1.5 

dl

Mörk choklad

50.0 

gram

Vattenreduktion bröd

-0.8 

dl

 

Kockskolan:

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

Om scones >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 340

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1510 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 55 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.0 dl 42%

Havrekli 1.0 dl 11%

Salt 2.0 krm 0%

Canderel strö } 2.0 tsk 0%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Margarin fast 50.0 gram 23%

Lättyoghurt naturell 1.0 dl 3%

Hallon färska 1.5 dl 2%

Mörk choklad 50.0 gram 18%

Vattenreduktion bröd -0.8 dl -0%

 

Kockskolan:

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Om scones > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Canderel

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugen på 225ºC.
  2. Blanda i en skål vetemjöl, salt, havrekli, bakpulver och Canderel (eller socker).
  3. Grovhacka choklad. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma degen till runda kakor.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.

Kockens kommentar

Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till. För en smalare, mindre lyxig variant kan chokladen tas bort. Hallon kan ersättas med annan frukt och Canderel med socker. Scones är klassiskt engelskt bröd till "afternoon tea". Läs mer > Om engelsk kokkonst.


Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Scones

Liknande recept som Sockerfria scones med hallon och choklad