Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 317
 
    
                Kcal / portion: 352
 
    
                GBR (GI) / port: 22
Recept: 1408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 60%
Salt 0.5 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Smör rumsvarmt 50.0 gram 26%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Mjölk 3.0 dl 13%
Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om scones > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.
- Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulvermatbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 40 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Scones med timjan
- 
                
                    Klassiska scones - grundreceptTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassiska havresconesTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till sconesTid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Grova scones med äpple och nötterSvårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Scones bakad med kesellaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sockerfria scones med hallon och chokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Scones med timjanTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Scones med russinTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Damper bread, australiskt bakpulverbrödTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              