Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 22
Recept: 1408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 60%
Salt 0.5 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Smör rumsvarmt 50.0 gram 26%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Mjölk 3.0 dl 13%
Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om scones > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.
- Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulvermatbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 40 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Scones med timjan
-
Klassiska scones - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska havrescones
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Tid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grova scones med äpple och nötter
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Scones bakad med kesella
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sockerfria scones med hallon och choklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Scones med timjan
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Scones med russin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan