Lägg till ingredienser

Antal halvstora scones: 4

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Bakpulver

2.0 

tsk

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

Timjan torkad

1.0 

tsk

Mjölk

3.0 

dl

Vattenreduktion bröd

-1.6 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om scones >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 22

Recept: 1408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 111 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 60%

Salt 0.5 tsk 0%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Smör rumsvarmt 50.0 gram 26%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Mjölk 3.0 dl 13%

Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%

 

Kockskolan:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om scones > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.
  3. Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulvermatbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 40 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Fler recept inom Scones

Liknande recept som Scones med timjan