Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Vispgrädde

6.0 

dl

Vattenbadskastrull >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om scones >

 

 

Om clotted cream >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 2160

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 42%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 547 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 6.0 dl 100%

Vattenbadskastrull > Äts ej

 

Kockskolan:

Om scones > Äts ej

Om clotted cream > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Tillagning (3 tim + 12 tim )

  1. Vattenbad: Koka upp vatten i en vattenbads­kastrull. Alternativt i en kastrull med en till kastrullen passande, till kanten tättslutande metallskål. Låt vattnet sedan sjuda på mycket låg värme. Läs mer > Koka i vattenbad.
  2. Häll grädde i skålen och låt sjuda på svag värme i minst 3 timmar. Grädden får absolut inte koka. Rör inte om i grädden och skaka inte kastrullen.
  3. Ta ut skålen och låt krämen svalna. Ställ in skålen med grädde i kylskåp cirka 12 timmar.
  4. Ta försiktigt med en hålslev eller en sked upp kakan på ytan. Rör om kakan till jämn kräm.

Kockens kommentar

Clotted cream är klassiskt engelskt serverad till Cream Tea tillsammans med scones, sylt eller bär (läs mer > Om engelsk kokkonst). Clotted cream skall hålla minst 55% smörfett. Färdig clotted cream går att köpa i vissa specialbutiker. Läs mer > Om clotted cream.

Passar till

Scones

Havrescones

Scones med hallon

Scones med kesella

Scones med russin

Fler recept inom Scones

Liknande recept som Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones