Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 342
 
    
                Kcal / portion: 198
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 3165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Dinkelmjöl fint 8.0 dl 54%
Havregryn 1.0 dl 4%
Smör rumsvarmt 100.0 gram 23%
Salt 1.0 tsk 0%
Honung 1.0 tsk 1%
Bakpulver 5.0 tsk 1%
Gräddfil 4.0 dl 17%
Vattenreduktion bröd -0.8 dl -0%
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om scones > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225-250°C i god tid. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna till en smuligt massa. Tillsätt filmjölk eller mjölk och rör snabbt ihop.
- Forma: Dela degen i bröddelar (ca 225 gram/st) och forma dem till stora bullar. Lägg bullarna på smörad plåt eller på bakplåtspapper. Tryck till lätt. Skåra dem korsvis med en vass kniv.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Serveras scones varma med en god sylt till.
Kockens kommentar
Scones är ett mastigt, kompakt och tungt bröd. Ett sätt att lätta upp brödet är att tillsätta havregryn i degen vilket ger ett smuligare bröd. Dock max till 50%. Ju mer havregryn desto smuligare.  
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 5 cl vatten per bit har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Klassiska havrescones
- 
                
                    Klassiska scones - grundreceptTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassiska havresconesTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till sconesTid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Grova scones med äpple och nötterSvårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Scones bakad med kesellaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sockerfria scones med hallon och chokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Scones med timjanTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Scones med russinTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Damper bread, australiskt bakpulverbrödTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              