Scones bakad med kesella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Scones bakad med kesella

Lägg till ingredienser

Halvstora scones: 4

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Bakpulver

2.0 

tsk

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

Kesella naturell

250.0 

gram

Vattenreduktion bröd

-0.8 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om scones >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 20

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 53%

Salt 0.5 tsk 0%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Smör rumsvarmt 50.0 gram 23%

Kesella naturell 250.0 gram 24%

Vattenreduktion bröd -0.8 dl -0%

 

Kockskolan:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om scones > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt kesella och rör snabbt ihop.
  3. Dela degen i portionsdelar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Att tillföra kesella i receptet ger saftigare scones. För en nyttigare scones kan man byta ut smör mot 1 dl lättfil samt använda mager kesella. Läs mer > Om scones.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 20 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Passar till

Scones - grundrecept

Fler recept inom Scones

Liknande recept som Scones bakad med kesella