Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 53%
Salt 0.5 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Smör rumsvarmt 50.0 gram 23%
Kesella naturell 250.0 gram 24%
Vattenreduktion bröd -0.8 dl -0%
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om scones > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt kesella och rör snabbt ihop.
- Dela degen i portionsdelar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Att tillföra kesella i receptet ger saftigare scones. För en nyttigare scones kan man byta ut smör mot 1 dl lättfil samt använda mager kesella. Läs mer > Om scones.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 20 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Passar till
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Scones bakad med kesella
-
Klassiska scones - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska havrescones
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Tid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grova scones med äpple och nötter
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Scones bakad med kesella
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sockerfria scones med hallon och choklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Scones med timjan
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Scones med russin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan