Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 313

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1605 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 53%
Salt 0.5 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Russin 1.0 dl 11%
Smör normalsaltat 50.0 gram 23%
Mjölk 3.0 dl 11%
Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%
Kockskolan:
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.
- Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i cirka 10 minuter.
- Servera med clotted cream eller vispad grädde och sylt.
Kockens kommentar
Clotted cream är ett traditionellt engelskt tillbehör till scones liksom curd. Se separat recept via länk nedan.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 40 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Scones med russin
-
Klassiska scones - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska havrescones
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Tid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grova scones med äpple och nötter
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Scones bakad med kesella
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sockerfria scones med hallon och choklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Scones med timjan
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Scones med russin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan