Lägg till ingredienser

Antal halvstora scones: 4

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Bakpulver

2.0 

tsk

Russin

1.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Vattenreduktion bröd

-1.6 

dl

 

Kockskolan:

 

Om scones >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 313

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 20

Recept: 1605 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 53%

Salt 0.5 tsk 0%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Russin 1.0 dl 11%

Smör normalsaltat 50.0 gram 23%

Mjölk 3.0 dl 11%

Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%

 

Kockskolan:

Om scones > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.
  3. Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.
  5. Servera med clotted cream eller vispad grädde och sylt.

Kockens kommentar

Clotted cream är ett traditionellt engelskt tillbehör till scones liksom curd. Se separat recept via länk nedan.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 40 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Scones - grundrecept

Cornish clotted cream

Lemon curd

Fler recept inom Scones

Liknande recept som Scones med russin