Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 2160

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 42%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 6.0 dl 100%
Vattenbadskastrull > Äts ej
Kockskolan:
Om scones > Äts ej
Om clotted cream > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim + 12 tim )
- Vattenbad: Koka upp vatten i en vattenbadskastrull. Alternativt i en kastrull med en till kastrullen passande, till kanten tättslutande metallskål. Låt vattnet sedan sjuda på mycket låg värme. Läs mer > Koka i vattenbad.
- Häll grädde i skålen och låt sjuda på svag värme i minst 3 timmar. Grädden får absolut inte koka. Rör inte om i grädden och skaka inte kastrullen.
- Ta ut skålen och låt krämen svalna. Ställ in skålen med grädde i kylskåp cirka 12 timmar.
- Ta försiktigt med en hålslev eller en sked upp kakan på ytan. Rör om kakan till jämn kräm.
Kockens kommentar
Clotted cream är klassiskt engelskt serverad till Cream Tea tillsammans med scones, sylt eller bär (läs mer > Om engelsk kokkonst). Clotted cream skall hålla minst 55% smörfett. Färdig clotted cream går att köpa i vissa specialbutiker. Läs mer > Om clotted cream.
Passar till
Fler recept inom Scones
Liknande recept som Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
-
Klassiska scones - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska havrescones
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Tid: 3 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grova scones med äpple och nötter
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Scones bakad med kesella
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sockerfria scones med hallon och choklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Scones med timjan
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Scones med russin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan