Grova scones med äpple och nötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grova scones med äpple och nötter

Lägg till ingredienser

Antal små scones: 8

Rågmjöl fullkorn

4.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Filmjölk

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Solrosfrön

0.5 

dl

Äpple utan skal

2.0 

styck

Vattenreduktion bröd

-2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

Om scones >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 328

Kcal / portion: 240

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1918 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 7%

(Tillagad portion: 73 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågmjöl fullkorn 4.5 dl 42%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 21%

Filmjölk 2.0 dl 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 17%

Solrosfrön 0.5 dl 4%

Äpple utan skal 2.0 styck 7%

Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%

 

Kockskolan:

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Om scones > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg nötter på en plåt. Sätt in i ugnen 5-10 minuter så de blir rostade. Gnugga av skalet och grovhacka.
  3. Blanda de torra ingredienserna till sconesen. Rör ut med fil och olja. Blanda i nötter och frön.
  4. Tärna äpplen men spar några klyftor. Blanda i tärningarna i smeten. Fyll i muffinsformar. Garnera med lite frön. Stick ner en äppeklyfta i varje.
  5. Grädda i ugn 15-20 minuter.

Kockens kommentar

Scones kan smaksättas på allehanda sätt, här med äpple och nötter. Gå efter vad du har hemma och själv anser gott. Det kan till exempel vara timjan eller russin. Clotted cream (se separat recept) är ett traditionellt engelskt tillbehör till scones liksom curd (se recept via länk nedan). Läs mer > Om engelsk kokkonst.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 33 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Scones - grundrecept

Cornish clotted cream

Lemon curd

Fler recept inom Scones

Liknande recept som Grova scones med äpple och nötter