Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabbkött kokt, rensad

500.0 

gram

Bakpotatis

300.0 

gram

Äggula

3.0 

styck

Tabasco röd

1.0 

stänk

Paprika röd

0.5 

styck

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

1.0 

styck

Ströbröd

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Schalottenlök

1.5 

styck

Vitt vin till sås

2.5 

dl

Vermouth (vit, torr)

1.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Hummerfond konc.

2.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabbkött kokt, rensad 500.0 gram 4%

Bakpotatis 300.0 gram 8%

Äggula 3.0 styck 6%

Tabasco röd 1.0 stänk 0%

Paprika röd 0.5 styck 1%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%

Ströbröd 1.5 dl 13%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Sås:

Schalottenlök 1.5 styck 1%

Vitt vin till sås 2.5 dl 7%

Vermouth (vit, torr) 1.0 dl 4%

Vispgrädde 2.0 dl 29%

Hummerfond konc. 2.0 msk 3%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 27%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka den mjuk. Mosa ordentligt med potatisstöt. Tillsätt äggulor och tabasco. Rör om. Låt kallna.

  2. Rensa under tiden krabban om så behövs. Skala och finhacka lök, paprika, jalapeno.

  3. Sås: Fräs löken mjuk i lite matfett i en kastrull cirka 3 minuter utan att bränna. Tillsätt övriga ingredienser utom senap. Låt småkoka i 15 minuter. Rör ner senap och ta av från plattan.

  4. Blanda moset med krabba, 1/3-del av ströbrödet, hackad jalapeno och paprika. Salta och peppra. Forma plattrunda biffar. Vänd biffarna i resten av ströbrödet.

  5. Stek burgarna i matfett på medelvärme till gyllenbrun färg och utan att bränna hårt.

Kockens kommentar

Beroende på plånbok och smak kan man använda färsk kungskrabba (lyxvarianten), färsk krabbtaska ("vanlig" krabba), eller burkkrabba.

PASSAR TILL

Ljust matbröd

Halstrade morötter

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Krabburgare