Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Krabbkött kokt, rensad 500.0 gram 4%
Bakpotatis 300.0 gram 8%
Äggula 3.0 styck 6%
Tabasco röd 1.0 stänk 0%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%
Ströbröd 1.5 dl 13%
Sås:
Schalottenlök 1.5 styck 1%
Vitt vin till sås 2.5 dl 7%
Vermouth (vit, torr) 1.0 dl 4%
Vispgrädde 2.0 dl 29%
Hummerfond konc. 2.0 msk 3%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 27%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka den mjuk. Mosa ordentligt med potatisstöt. Tillsätt äggulor och tabasco. Rör om. Låt kallna.
- Rensa under tiden krabban om så behövs. Skala och finhacka lök, paprika, jalapeno.
- Sås: Fräs löken mjuk i lite matfett i en kastrull cirka 3 minuter utan att bränna. Tillsätt övriga ingredienser utom senap. Låt småkoka i 15 minuter. Rör ner senap och ta av från plattan.
- Blanda moset med krabba, 1/3-del av ströbrödet, hackad jalapeno och paprika. Salta och peppra. Forma plattrunda biffar. Vänd biffarna i resten av ströbrödet.
- Stek burgarna i matfett på medelvärme till gyllenbrun färg och utan att bränna hårt.
Kockens kommentar
Beroende på plånbok och smak kan man använda färsk kungskrabba (lyxvarianten), färsk krabbtaska ("vanlig" krabba), eller burkkrabba.
PASSAR TILL
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Krabburgare
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan