Räk- och ädelostpaj

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Räk- och ädelostpaj

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Vatten kallt

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Räkor med skal

650.0 

gram

Gräddädelost }

140.0 

gram

Blekselleri

3.0 

stjälkar

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Stanning:

 

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 1176

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4703 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 26%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 354 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 200.0 gram 31%

Vetemjöl 4.0 dl 18%

Salt 0.5 tsk 0%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Räkor med skal 650.0 gram 7%

Gräddädelost } 140.0 gram 12%

Blekselleri 3.0 stjälkar 0%

Smör till stekning 2.0 msk 4%

 

Stanning:

Ägg 3.0 styck 4%

Grädde 3.0 dl 23%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om det behövs.

  2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.

  3. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.

  4. Vispa ihop äggstanning. Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg.

  5. Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.

  6. Servera pajen med en sallad.

Kockens kommentar

Gör gärna flera mindre pajer t.ex portionsstora.

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Räk- och ädelostpaj