Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1728 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Havskräftor råa 8.0 styck 23%
Smör rumsvarmt 150.0 gram 63%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Persilja 1.0 kruka 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Västerbotten hårdost 50.0 gram 11%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.
- Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.
- Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.
- Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Västerbottengratinerade havskräftor
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan