Västerbottengratinerade havskräftor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Västerbottengratinerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havskräftor råa

8.0 

styck

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Schalottenlök

1.0 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Västerbotten hårdost

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1728 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 164 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor råa 8.0 styck 23%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 63%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Persilja 1.0 kruka 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Västerbotten hårdost 50.0 gram 11%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.

  3. Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.

  4. Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.

  5. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Västerbottengratinerade havskräftor